chrome firefox opera safari iexplorer

Кримські готелі отримують «зірки» до курортного сезону

06 травня 2011 о 10:27

У Криму вже 20 об'єктів розміщення у 2011 році пройшли категоризацію на «зірковість».

Зокрема, 15 об'єктів розміщення отримали категорію «3 зірки» і 4 готелі — «4 зірки», повідомляє  курортно-інформаційний центр АР Крим.

Крім того, в квітні поточного року ялтинському клубу-готелю «Вілла Олена» (Villa Elena Hotel & Residences) була присвоєна категорія «5 зірок».

За інформацією управління туризму міністерства курортів і туризму Криму, нині розпочата робота з присвоєння категорій сільським садибам автономії.

Зокрема, в селі Дачне (Судак) заявки на проходження категоризації подали 11 садиб.

Визначати категорію об'єктів зеленого туризму буде комісія, до складу якої увійшли представники міністерства курортів і туризму Криму, Державного підприємства «Кримський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», а також представники громадської організації "Слоу Фуд Крим".

Як вважає заступник голову Ради міністрів Криму — міністр курортів і туризму АРК Георгій Псарьов, введення обов'язкової категоризації об'єктів розміщення дозволить стимулювати підприємницьку конкуренцію, а також підвищить якість надаваних послуг.

В курортно-інформаційному центрі АРК нагадали, що 1 лютого 2011 року Верховна рада прийняла у першому читанні проект закону "Про внесення змін до закону «Про туризм» щодо обов'язковості встановлення категорій об'єктам туристичної інфраструктури.

Документом передбачається виключити з чинного закону ст.18, якою встановлено сертифікація і стандартизація у сфері туристичної діяльності, і внести зміни до ст. 19 щодо обов'язкового встановлення об'єктам туристичної інфраструктури (готелям, іншим об'єктам, призначеним для надання послуг з розміщення, закладам харчування, курортним закладам тощо) відповідної категорії.

При цьому в законопроекті пропонується встановити заборону на надання послуг з розміщення без свідоцтва про встановлення певної категорії.

 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути