chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти скликає псевдонезалежний з’їзд студентів

25 травня 2011 о 10:54

Організатори кампанії «Проти деградації освіти» переконані, що Міносвіти намагається створити видимість підтримки власних ініціатив серед студентства через контрольовану ним Всеукраїнську студентську раду та її очільницю Анастасію Сабову.

Про це  повідомили 25 травня організатори. До кампанії «Проти деградації освіти» входить Громадянський рух «Відсіч», Студентська профспілка «Пряма дія», ВМГО «Фундація регіональних ініціатив», Українська асоціація студентського самоврядування.

За їх словами, у понеділок, 23 травня, стало відомо, що представники профільного Міністерства зв’язуються з ректорами університетів, вимагаючи у них забезпечити приїзд представників студентського самоврядування на з’їзд Всеукраїнської студентської ради.

Після таких дзвінків студентам у примусовому порядку оформлювали відрядження та за кошт університетів купували квитки на проїзд до Києва. Таким чином було підготовлено з’їзд представників студентського самоврядування, який відбудеться 25 травня в Київському національному лінгвістичному університеті. «Передбачити рішення цього заходу не складно, зважаючи на те, що на сайті Всеукраїнської студентської ради та Кабміну розміщена ідентична заява щодо запланованого на цей же день всеукраїнського студентського протесту», – кажуть по ту сторону студентських барикад.

У вівторок увечорі стало відомо, що, окрім псевдонезалежного з’їзду, представники влади також у терміновому порядку за гроші збирають студентів для контр-мітингу. Студентам та іншим молодим людям пропонується заробити 50 гривень за участь в акції. Головна мета цієї акції – представити проміністерську позицію на вулиці під час протесту проти запропонованої МОНМС редакції законопроекту про вищу освіту.

«Такі кроки представників влади означають одне: влада боїться студентських протестів і готова зробити все можливе, щоб ці протести не отримали належного розголосу та були «розбавлені» лояльними до них заявами представників студентського смаоврядування», – кажуть учасники кампанії «Проти деградації освіти».

Громадянський рух «Відсіч», студентська профспілка «Пряма дія» та ВМГО «Фундація регіональних ініціатив» переконані, що такі кроки можуть свідчити тільки про одне: керівництво профільного міністерства довело власну професійну неспроможність і усвідомлює, що наразі високою є загроза його відставки. «Студентські протести, котрі вже протягом півроку дозволяють піддавати постійному громадському моніторингу дії міністерства щодо прийняття нового законопроекту про вищу освіту, стали критично важливими для оцінки роботи керівництва МОНМС. Саме тому зараз очільники галузі роблять усе можливе, щоб нівелювати вплив вуличних протестів», – кажуть вони.

 

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти Освічена

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути