chrome firefox opera safari iexplorer

Організації, яка зробила ролик для Міносвіти за мільйон, не існує?

26 травня 2011 о 15:24

Колишній прем'єр-міністр України Віталій Масол заявив, що Всеукраїнська благодійна організація, що виготовила рекламний ролик для Міносвіти за 918 тисяч гривень, припинила існування 6 років тому.

"Україна була невідома для світу, тому організація займалась виготовленням рекламних проспектів, проведенням у різних країнах прес-конференцій, зустрічей, концертів наших зірок, — розповів Віталій Масол, повідомляє Gazeta.ua.

Він повідомив, що у 2005-му організація припинила діяльність.

«Один раз я був з ними у Женеві. Коли Кучма пішов, організацію розпустили. Бо такі проекти в усьому світі фінансують з бюджету. Змінилася влада — грошей не дали. Ніхто зарплату не отримував, крім діловода. Тому в 2005 році організація припинила діяльність. Відтоді я не маю з нею ніяких стосунків. Про замовлення на виготовлення рекламного ролика для Міносвіти чую вперше. Це якась помилка», — здивувався екс-прем'єр.

Згідно з даними Єдиного реєстру громадських формувань, Всеукраїнська благодійна організація «Місія Україна відома» заснована 2001 року. Її президентом значиться екс-президент Леонід Кравчук.

Серед засновників організації чимало відомих людей: голова наглядової ради Віталій Масол, члени ради Микола Азаров, Борис Патон, Олег Пінчук, Володимир Семиноженко та інші.

Як повідомлялось раніше, Міносвіти заплатило за 3-хвилинний ролик майже мільйон гривень. Як з’ясувалось пізніше, президентом Всеукраїнської благодійної організації Місія «Україна-відома», яка за 918 тис. грн зробила трихвилинний ролик для Міністерства освіти, є перший президент України Леонід Кравчук.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути