chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові до Дня героїв створили живий тризуб

23 травня 2011 о 14:54

23 травня у Львові на центральній площі міста, молодь, яка самоорганізувалася за допомогою соціальних мереж, провела флеш-моб до Дня героїв.

Під час флеш-мобу понад 200 львів’ян утворили живий тризуб, який міняв колір з синього на жовтий, та пронесли символічний синьо-жовтий прапор площею довкола міської Ратуші.

Свято Героїв – це свято борців за волю України. Пам’яті всіх людей, які пожертвували своїм життям заради добробуту своєї країни.

«Ми хочемо показати, що львівська молодь пам’ятає героїв України, і хочемо показати нашу символіку – тризуб і синьо-жовтий прапор усім людям», — прокоментував ZAXID.NET студент-першокурсник ЛНУ ім. І.Франка Дмитро Чириж.

Він запевнив, що молодь зголошувалася до акції через соціальні мережі, політичні партії і громадські організації причетності до цього не мали.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути