chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові «Музичні меридіани» об’єднають музикантів зі сходу і заходу

25 травня 2011 о 09:37

У Львові музиканти зі Cхідної та Західної України об’єднаються в один оркестр у проекті «Музичні меридіани» в межах ХХХ Міжнародного фестивалю «Віртуози», що відбудеться 26 травня.

Як повідомили організатори, концерт «Музичні меридіани», який об’єднає кращі камерні колективи з Дніпропетровська та Львова, відбудеться 26 травня о 19:00 у Львівській філармонії.

Оркестри «Пори року» (Дніпропетровськ) та «Віртуози Львова» (Львів) виступатимуть одним великим колективом під орудою відомого українського диригента Дмитра Логвіна. Масштабно прозвучать популярні віртуозні твори «Кармен-сюїта» Ж.Бізе-Р.Щедріна та Серенада для струнного оркестру П.Чайковського.

Довiдка ZAXID.NET

Камерний оркестр «Пори року» (м. Дніпропетровськ) був створений в квітні 1993 року за ініціативою відомого українського скрипаля, концертмейстера оркестру Дніпропетровського театру опери і балету, Народного артиста України Гаррі Логвіна і диригента, Заслуженого діяча мистецтв України Дмитра Логвіна. У складі оркестру – провідні музиканти симфонічних оркестрів Дніпропетровської філармонії і Театру опери і балету. Художній керівник і диригент оркестру – Дмитро Логвін. Понад 10 років оркестр веде свою діяльність при меценатській підтримці Віктора Пінчука та його благодійного Фонду. Камерний оркестр «Віртуози Львова» було створено з найкращих львівських музикантів у 1994 році. З того часу «Віртуози Львова» успішно концертували в Данії, Німеччині, Швейцарії, Італії, Ватикані, Чехії, Словаччині, Польщі, Бельгії, Ізраїлі, Колумбії, Еквадорі, отримавши високу схвальну оцінку музичної критики зарубіжної преси. Оркестр часто виступає з видатними солістами та диригентами з Польщі, Австрії, Великої Британії, США, Німеччини, Литви, Швейцарії та інших країн. Оркестр є ініціатором багатьох резонансних мистецьких проектів. Здійснив ряд записів компакт-дисків. В 2007 році експертною комісією Міністерства культури і туризму України Оркестру надано почесний статус «Академічний».

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути