chrome firefox opera safari iexplorer

Найоригінальніші київські атракціони для дітей та дорослих

24 червня 2011 о 14:13

Літо — сезон атракціонів у столичних парках. Ще навесні буквально на кожному вільному п'ятачку з'явилися у величезній кількості гірки, Зорби, тири, батути, дитячі каруселі. Не кажучи вже про дитячій залізниці або картингу в Гідропарку. Атракціони розраховані не тільки на дітей, але і на дорослих. Для екстремалів працюють Зорби в Протасовому Яру, атракціон «лупінгами» у парку «Перемога», мотузяний парк розваг «лазалки», який цілком успішно замінює похід у фітнес-клуб. Любителі спокійного відпочинку можуть покататися на рикшах. Закохані парочки і гості міста за доброю традицією віддають перевагу колесам огляду. А діти із задоволенням стрибають на батутах і катаються на гойдалках.

ВІДЧУЙ СЕБЕ ТАРЗАНОМ

У столичному Гідропарку відкрився мотузяний парк розваг «лазалки». В його основі лежать мотузкові містки, натягнуті між деревами. Є три маршрути — для дітей (1,5 м над землею), і для дорослих (3 і 6 м). Обмеження по вазі — до 150 кг. Повністю маршрут можна пройти за годину, а можна і за 4-все залежить від вправності. Атракціон популярний серед дорослих: відвідувачі кажуть, що «лазалки» бадьорять не менше, ніж фітнес. Дітям — 40 грн., дорослим — 100 грн.

ПОКРУТИТИСЯ  ВНИЗ ГОЛОВОЮ

У парку «Перемога» (бул. Перова, 2) всіх цінителів гострих відчуттів з 11.00 до20.00 чекає атракціонів «лупінгами». Це кабінки, які розкручуються навколо своєї осі - так, що пасажири всередині кабінок перевертаються вниз головою. За 5 хвилин «лупінг» встигає зробити по п'ять кіл в протилежні сторони. Атракціон користується попитом-люди верещать від страху і захоплення. На «лупінги» не допускають дітей до 14 років і нижче 140 см. Ціна квитка - 20 грн

ПО ХРЕЩАТИКУ НА СИГВЕЇ

На Хрещатику у вихідні дні можна проїхатися на велорикші або сигвеї -двоколісному електричному самокаті з системою автобалансування, яка відчуває руху водія і не дозволяє впасти на землю. Велорикша курсує між Бессарабкою і головпоштампом, коштує така поїздка 20 грн. Навчитися їздити на сигвеях можна за 10 хвилин. Головне - не розганятися понад 8 км / год (хоча можна їздити зішвидкістю до 20 км / год) і не заїжджати на бордюри - це небезпечно. Коштує цезадоволення 200 грн. на годину.

ДИТЯЧА ЗАЛІЗНИЦЯ

Дитячу залізницю (вул. Тимофія Шамрила, 4) відремонтували в 2001 році, і ось вже одинадцятий сезон поспіль у травні між станціями «Яблунька» та «Вишенька» починають курсувати маленькі потяги. Правда, дорога працює тільки на вихідних і у святкові дні, з 10.30 до 15.30. У порівнянні з минулим роком ціни стали зовсім не дитячими. Для дорослих - 15 грн., Для малюків - 11 грн. (В минулому році - 5 і 4 грн.) Хороша новина: діти до шести років можуть покататися безкоштовно.

ПІДНЯТИСЯ НА 30 МЕТРІВ НАД ЗЕМЛЕЮ

У столичному зоопарку (пр. Перемоги, 32) можна покататися на найбільшому наданий момент колесі огляду - 31 м в діаметрі. У Голосіївському парку ім.Рильського (пр. 40-річчя Жовтня, 87) і парку «Перемога» колеса трохи менші - 26 і 30 м.  Правда, міська влада обіцяє до Дня Незалежності відкрити колесо вдвічі більше - 60 м. Каси зоопарку працюють з 10.00 до 17.00, покататися один круг наколесі коштує 20 грн. для дорослих і 10 грн. - для дітей.

КАРТИНГ У ГІДРОПАРКУ

У столичному Гідропарку з 10.00 до 19.00 працює картинг.  Його 350-метровою трасою  катається далеко не перше покоління киян. Дорога нескладна: всього чотири лівих поворота, так що кататися пускають навіть дітей. На картингу працюють шість машин, ціна квитка - від 35 грн. (п'ять кіл) до 110 грн. (10 хвилин їзди). За вагою обмежень немає.

СКОТИТИСЯ З ГОРИ ВСЕРЕДИНІ ЗОРБА

На вул. Протасів Яр, 23-а можна скотитися з високої гори всередині зорба-прозорої надувної кулі. Працюють дві траси-для новачків (120 м) і для екстремалів (200 м). На довгу трасу пускають тільки з 21 року і тих, хто зробив уже кілька спусків: зорб підстрибує до двох метрів у висоту, при цьому пасажир обертається всередині кулі. Перед спуском людину фіксують всередині зорба спеціальними ременями, так що ризик мінімальний. Атракціон протипоказаний тим, хто страждає діабетом і серцево-судинними захворюваннями та  має вагу більше 110 кг. У п'ятницю спуск працює з 14 до 16 годиниу вихідні - з 10 до 19. Коштує таке задоволення 185 грн. і займає 25-30 секунд.

Джерело: Сегодня
Розділи: Культурна

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути