chrome firefox opera safari iexplorer

За три роки українці різко скоротили кількість часу на читання преси

15 червня 2011 о 16:50

З кожним роком українці витрачають все менше часу на читання друкованих газет і журналів на тлі збільшення часу, проведеного в інтернеті, пише Дело з посиланням на дослідження компанії TNS Україна.

Згідно з отриманими даними, якщо в кінці 2007 — на початку 2008 року середній українець проводив 217 хв за читанням улюблених газет і журналів, то в кінці 2010 – на початку 2011 ця цифра зменшилася до 167 хв, тобто на 25% менше.

Як відзначають в TNS Україна, щотижневе охоплення друкованої преси за цей же період скоротилося на 13%.

При цьому за три роки збільшилася сума, яку українці витрачають на друковані джерела інформації. На початку 2008 року на одного українця припадало 20 грн., витрачених на газети. У 2011 році цей показник збільшився до 29 грн. Головна причина — істотне подорожчання друкованого слова.

Розподіл цільової аудиторії друкованих ЗМІ залишається практично стабільним. В Україні лідирують видання загального змісту, ТВ-гіди і жіночі газети і журнали. Кожен з цих сегментів займає близько 25% ринку.

Сегмент ділової преси залишається незначним — 3%. За даними TNS Україна, типовий читач ділових ЗМІ витрачає на їх купівлю 47 грн. на місяць, що на 11 грн. більше, ніж три роки тому.

Найбільш популярними темами на сторінках ЗМІ залишаються політичні події в Україні та світі, міські новини та події, говориться в дослідженні.

Питання економіки, бізнесу і фінансів цікавлять менше 20% населення України.

Нагадаємо, раніше Українська асоціація видавців періодичної преси прогнозувала, що в 2011 році ціни на друковані видання в роздробі можуть зрости на 10%.