chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця року у містах України зникнуть аптечні кіоски?

20 липня 2011 о 18:34

Державна служба з лікарських засобів має намір добиватися ліквідації аптечних кіосків у містах. Про це на прес-конференції повідомив голова Держліків Олексій Соловйов.

«Справді, ми ініціювали зміни до ліцензійних умов, якими передбачили протягом року ліквідацію такого поняття, як аптечний кіоск», — сказав він.

Зі слів Соловйова, наразі в Україні працюють 3 тисячі кіосків, при цьому 600 з них перебувають у сільській місцевості.

«Так ось, новим проектом ліцензійних умов передбачена протягом року ліквідація кіосків, які перебувають у міській місцевості, і ми залишаємо таке поняття „кіоск“ як місце реалізації лікарських препаратів для села в обов'язковому порядку», — зазначив він.

При цьому, зі слів Соловйова, знижуються вимоги для аптек, які будуть розміщуватися в сільській місцевості, це стосується насамперед площі аптек.

Як уточнив представник прес-служби Держліків, наразі проект нових ліцензійних умов проходить процедуру обговорення.

«З моменту дати прийняття проекту буде дано 1 рік — це дасть змогу людям, у яких є, наприклад, зайва площа складів в аптечних кіосках... у деяких площа більша, ніж потрібно за мінімумом... буде можливість у деяких з них, у кого це буде дозволено, збільшити площу, дообладнати аптечні кіоски з тим, щоб вони могли функціонувати як аптеки», — зазначив представник.

При цьому обговорення проекту нових ліцензійних умов закінчується 24 липня.

«Швидше за все, восени, думаю, будемо виходити на прийняття цього проекту у вигляді нових ліцензійних умов», — повідомив представник прес-служби Держліків.

У прес-службі зазначили, що, швидше за все, аптечні кіоски в містах будуть ліквідовані, при цьому під час обговорення цього питання особливих протестів з боку фармацевтичного бізнесу не виникало.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути