chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині стартують масштабні військові навчання Україна-НАТО

25 липня 2011 о 10:38

25 липня на Львівщині, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) стартують українсько-американські військові навчання «Репід Трайдент – 2011».

Для участі у «Репід Трайдент – 2011» на Львівщину прибули військовослужбовці 13 країн Європи та Північної Америки, які входять до НАТО, або є країнами-партнерами програми «Партнерство заради миру».

Співкерівником навчання з української сторони є перший заступник командира 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор В’ячеслав Назаркін. З американської – координатор проектів міжнародного співробітництва командування ЗС США в Європі Кевін Волк, повідомляє прес-служба Міноборони.

Головною метою навчання є відпрацювання виконання миротворчих завдань у складі багатонаціональних сил та підготовка національних штабів та підрозділів до спільних дій у складі коаліційних сил в міжнародних миротворчих операціях.

Тактичні навчання із залученням військ «Репід Трайдент – 2011» відбуватимуться в рамках програми міжнародного військового співробітництва «Партнерство заради миру», в якій Україна бере участь з лютого 1994 року.

Загалом у цьогорічних навчаннях братимуть участь понад 1300 військових з України, США, Великої Британії, Канади, Республіки Білорусь, Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Молдови, Республіки Польща, Сербії та Словенії. Також, у проведенні навчань візьмуть участь п’ять військових фахівців командування НАТО.

Цьогоріч над Яворівським полігоном водночас десантуватимуться близько 400 парашутистів з трьох армій світу – України, США та Канади. Планується проведення інструкторами країн-учасниць занять з миротворчої тематики з метою обміну передовим досвідом.

Усі проведені заходи оцінюватимуться щодо готовності до виконання функціональних обов’язків, бойових, спеціальних та інших завдань у складі багатонаціональних сил під проводом НАТО, ЄС, ООН.

Завершиться навчання 6 серпня 2011 року.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути