chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині стартують масштабні військові навчання Україна-НАТО

25 липня 2011 о 10:38

25 липня на Львівщині, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) стартують українсько-американські військові навчання «Репід Трайдент – 2011».

Для участі у «Репід Трайдент – 2011» на Львівщину прибули військовослужбовці 13 країн Європи та Північної Америки, які входять до НАТО, або є країнами-партнерами програми «Партнерство заради миру».

Співкерівником навчання з української сторони є перший заступник командира 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор В’ячеслав Назаркін. З американської – координатор проектів міжнародного співробітництва командування ЗС США в Європі Кевін Волк, повідомляє прес-служба Міноборони.

Головною метою навчання є відпрацювання виконання миротворчих завдань у складі багатонаціональних сил та підготовка національних штабів та підрозділів до спільних дій у складі коаліційних сил в міжнародних миротворчих операціях.

Тактичні навчання із залученням військ «Репід Трайдент – 2011» відбуватимуться в рамках програми міжнародного військового співробітництва «Партнерство заради миру», в якій Україна бере участь з лютого 1994 року.

Загалом у цьогорічних навчаннях братимуть участь понад 1300 військових з України, США, Великої Британії, Канади, Республіки Білорусь, Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Молдови, Республіки Польща, Сербії та Словенії. Також, у проведенні навчань візьмуть участь п’ять військових фахівців командування НАТО.

Цьогоріч над Яворівським полігоном водночас десантуватимуться близько 400 парашутистів з трьох армій світу – України, США та Канади. Планується проведення інструкторами країн-учасниць занять з миротворчої тематики з метою обміну передовим досвідом.

Усі проведені заходи оцінюватимуться щодо готовності до виконання функціональних обов’язків, бойових, спеціальних та інших завдань у складі багатонаціональних сил під проводом НАТО, ЄС, ООН.

Завершиться навчання 6 серпня 2011 року.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути