chrome firefox opera safari iexplorer

На Тернопільщині відбудеться фестиваль «Купальська феєрія»

05 липня 2011 о 10:19

6 липня в селі Чагарі Гусятинського району (Тернопільська область) відбудеться III Всеукраїнський фестиваль сільської молоді «Купальська феєрія».

Про це повідомив заступник голови Тернопільської ОДА Петро Гоч.

«Це єдиний в Україні сільський фестиваль, який підтримується Міністерством культури. Співорганізаторами також виступають ОДА та уродженець Чагарів Михайло Йосипович Мацієвський. Саме ця людина робить дуже багато щоб розвивалося село», – розповів Петро Гоч.

У програмі виступ національного хору ім. Г. Вірьовки, солістів Київської національної опери, відомих артистів української естради.

«Особливість цьогорічного фестивалю у тому, що дійство відбуватиметься за участю народних артистів України відомих за межами нашої держави: Олег Марцинківський, Віктор Шпортько, Степан Савка, Микола Свидюк. Також буде гість з Канади скрипаль-віртуоз Василь Попадюк», – повідомив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації.

За його словами минулорічний фестиваль у Чагарях відвідали майже 10 тис. гостей.

«Цього року підготувалися значно краще. Щоб не було перебоїв з освітленням збудували нову трансформаторну станцію. У селі працюють фонтани, все освітлено», – додав Петро Гоч.

Заїзд учасників фестивалю заплановано на 14:30.

О 21:00 – урочисте відкриття фестивалю «Купальська феєрія».

Дійство триватиме до світанку. Завершиться фестиваль святковим феєрверком. Під час фестивалю можна скуштувати страви української кухні, взяти участь в купальських масових гуляннях тощо.

 

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути