chrome firefox opera safari iexplorer

Оприлюднено тізер до дитячого мультфільму про податки «Місто мрії»

05 липня 2011 о 19:10

Оприлюднено тізер мультфільму «Місто мрії» — картини, в якій дітям розповідатимуть про податки та роботу податківців,  повідомили в прес-службі Державної податкової служби України.

Тізер мультфільму «Місто мрії» можна подивитись на на сайті ДПСУ.

Над повнометражною версією мультиплікаційного фільму продовжує працювати команда художників-аніматорів з усіх куточків України. Повнометражна версія картини вийде у жовтні 2011 року, і зараз вже проводяться переговори з кількома центральними каналами щодо трансляції мультфільму «Місто мрії».

Заступник голови ДПС України Олександр Клименко зазначив, що після консультацій з дитячими психологами було вирішено відмовитись від суто комерційного формату 3-Д анімації, на користь класичної мальованої анімації. «Саме тому робота над повною версією триватиме більше півроку і потребує великої команди митців. Ми пішли на це, аби створити не тільки яскравий, переконливий, але й безпечний для дітей твір», — підкреслив він.

О.Клименко також зауважив, що в процесі роботи над мультфільмом було частково змінено сюжетну лінію та персонажів.  «Остаточний варіант сценарію вже не містить відомих мультиплікаційних героїв як то Троє поросят чи Червона шапочка, що були присутні в сценарії переможця конкурсу «Країна сплачених податків» Людмили Богданової. За сюжетом, головний податковий інспектор Сан Санич Лелеко та його діти за допомогою ігри «Місто мрій» потрапляють у казкову місцевість, де і відбуваються головні пригоди фільму», — розповів він.

«Ми створюємо цей мультфільм не для того, щоби потім він загубився в архівах. Ми шукаємо всі доступні канали комунікації, щоби донести картину до її аудиторії – дітей України. «Місто мрії» також вільно розповсюджуватиметься в Мережі за допомогою файлообмінних серверів», — повідомив заступник голови ДПС України.

Він висловив сподівання, що цим проектом робота податківців з формування податкової культури у суспільстві та підвищення престижу своєї служби не завершиться.

«Навіть славнозвісний Уолт Дісней свого часу переймався цими проблемами. Одна з серій мультфільмів про Дональда Дака присвячена проблемам оподаткування. І після того, як у 1943 році цей твір вийшов на екрани, надходження податку на доходи зросли в чотири рази. Не знаю, чи вдасться нам повторити досягнення генія мультиплікації, але ми сподіватимемося на позитивний результат», — додав О.Клименко.

 

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути