chrome firefox opera safari iexplorer

Перший урок-2011 присвятять Дню Незалежності

11 липня 2011 о 12:18

Перший урок 2011/2012 навчального року у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах рекомендується присвятити відзначенню Дня Незалежності України. Відповідні методичні рекомендації Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України надіслало МОНмолодьспорту Автономної республіки Крим, управлінню освіти і науки обласної Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, повідомляється на офіційному сайті Міносвіти.

Головна мета Першого уроку: ознайомити учнів з основними державотворчими подіями становлення незалежної України, основними засадами демократичного та суспільного ладу України, її досягнень за останні  роки; закріпити знання про державну символіку (Герб, Прапор, Гімн, Основний Закон України — Конституцію), про такі поняття та категорії, як народ, нація, етнос, держава, громадянин, громадянські права та обов`язки; зміцнення  громадянських якостей учнів; сприяти формуванню ціннісного ставлення до держави, суспільства, мови, сім`ї, самого себе, почуття особистої відповідальності за долю своєї держави та українського народу.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути