chrome firefox opera safari iexplorer

Володимир Кличко оголошений «єдиним чемпіоном»

15 липня 2011 о 12:09

Всесвітня боксерська асоціація (WBA) оголосила абсолютного чемпіона світу Володимира Кличка "єдиним чемпіоном" (Unified Champion).

Нагадаємо, що до 2-го липня чемпіоном світу у надважкій вазі за версією WBA був Девід Хей, але британець програв об'єднувальний бій.

Зазвичай WBA присвоює боксеру, який володіє іншими титулами, звання «суперчемпіона». Однак Володимир отримав почесне і доволі рідкісне як для WBA звання «єдиного чемпіона».

Крім того, Кличко не отримав пояс, яким володів Хей, а став володарем спеціального поясу для «єдиного чемпіона».

Додамо, що звання «звичайного» чемпіона світу за версією WBA оголошено вакантним. Його розіграють узбек Руслан Чагаєв і росіянин Олександр Повєткін.

Джерело: ТСН
Розділи: Здорова Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути