chrome firefox opera safari iexplorer

Московський патріарх знову їде до України.

30 серпня 2011 о 10:04

Влада Луганської області організовує підвезення віруючих на урочисту літургію, яку 15 вересня відслужить в Луганську предстоятель Російської православної церкви, патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомила начальник Управління з питань внутрішньої політики і зв`язкам із громадськістю Луганської облдержадміністрації Марія БОРЗЕНКО.

Вона нагадала, що предстоятель РПЦ відвідає Луганську область з візитом 14-15 вересня.

За словами М.БОРЗЕНКО, 14 вересня після обіду патріарх КИРИЛ прибуде до аеропорту Луганська, після чого відправиться до кафедрального Свято-Володимирського собору, де звернеться до віруючих.

«15 вересня о 9.30 на Театральній площі відбудеться торжественна літургія, яку проведе патріарх. На літургію очікується приїзд 15 тис. віруючих, з урахуванням тих, хто приїде з областей України. Для всіх віруючих буде організовано підвезення з міст і районів. Відповідну роботу виконуватиме облдержадміністрація, міськрада і єпархія. Для людей передбачені всі умови. І навіть якщо піде дощ, підготовлені накидки», — повідомила М.БОРЗЕНКО.

За її словами, після літургії патріарх візьме участь в церемонії закладки першого каменя на будівництві храму «Умиління». Після цієї церемонії перед пам`ятником «Божої Матері» предстоятель РПЦ благословить молодят, які вінчалися цього літа. Імовірно, в церемонії візьмуть участь 10-15 пар.

Далі патріарх КИРИЛ попрямує на урочисту зустріч до колонного залу Луганської обласної ради. Це буде завершальний захід у рамках його візиту до Луганської області, після якого він відправиться до Білгорода.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути