chrome firefox opera safari iexplorer

Швейцарія пропонує Україні систему протиповітряної оборони під час Євро-2012

03 серпня 2011 о 10:57

Міністерство оборони України розглядає доцільність використання швейцарської системи протиповітряної оборони Skyguard у ході проведення Євро-2012.

Про це сказано у повідомленні прес-служби Міноборони.

2 липня в Києві відбулася зустріч делегації Повітряних сил Збройних сил України на чолі із заступником командуючого ВР з бойової підготовки, начальником управління бойової підготовки Повітряних сил ВР Віктором Сідашом з аташе з питань оборони при посольстві Швейцарії в Україні Крістофом Бруном, метою якої було ознайомлення з можливостями повітряної системи контролю Skyguard і визначення перспектив подальшого співробітництва.

«Система контролю за повітряним простором Skyguard — це новітня система ППО, розроблена у Швейцарії, що пройшла успішне випробування у 2008 році під час проведення чемпіонату Європи з футболу. Крім того, ми використовуємо її для забезпечення безпеки в повітряному просторі в ході щорічного проведення економічного форуму, що проходить у Давосі», — повідомив Брун.

У свою чергу Сідаш зазначив, що Україна вивчить пропозицію Швейцарії про можливість використання під час проведення в Україні фінальної частини ЧЄ-2012 з футболу.

Нагадаємо, за даними віце-прем'єра Бориса Колеснікова, прямі витрати України на проведення Євро-2012 не перевищать 750 мільйонів доларів.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути