chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні п’ять українських клубів зіграють матчі-відповіді в Лізі Європи

25 серпня 2011 о 11:07

Київське «Динамо» має усі шанси пройти в основний раунд Ліги Європи УЄФА, тоді як інші українські клуби будуть доводити своє право на групу у матчах-відповідях. Про це інформує офіційний сайт УЄФА.

Перші матчі стикового раунду Ліги Європи українська п’ятірка провела з перемінним успіхом. Однак шанси, як відомо, залишаються у кожного. І якщо «Динамо» та «Ворскла» свої поєдинки з «Літексом» та бухарестським «Динамо» виграли і можуть почуватися більш-менш комфортно, а «Металіст» розписав домашню «суху» мирову із «Сошо», то «Карпатам» та «Дніпру» доведеться зробити справжнє диво, аби відіграти фору у ПАОКА та «Фулхема» відповідно, інформує ua.uefa.com.

Попри те, що в Болгарію київське «Динамо» від’їжджало у статусі явного фаворита, зустріч із «Літексом» стала неабияким випробуванням для срібного призера України. Лише на 77-й хвилині Браун Ідейє схилив шальки терезів на користь киян (2:1). Напередодні матчу-відповіді їхній головний тренер Юрій Сьомін має іще одну проблему – кадровий дефіцит, адже лазарет команди переповнений.

Поза грою перебувають Андрій Шевченко, Олег Гусєв, Тарас Михалик, Артем Кравець, а останній тур національної першості через інфекційну хворобу пропускали Роман Єрьоменко та Милош Нинкович. Виступи останніх у повторному матчі проти «Літекса» наразі під питанням. «Наша головна проблема перед грою з «Літексом» – переповнений лазарет. Можу лише сказати, що в порівнянні з першим поєдинком у складі варто очікувати деякі зміни», – повідомив наставник «Динамо».

«Ворскла» здаватиме іспити у Бухаресті, який прийматиме фінал поточної Ліги Європи. У Полтаві підопічні Миколи Павлова перемогли румунське «Динамо», вдало зігравши на контратаках, а після вилучення Драгоша Грігоре довели справу до логічного завершення (2:1). На противагу киянам тренерський штаб полтавчан може розраховувати на всіх своїх виконавців, навіть Ахмед Янузі, що є безперечним лідером атак «Ворскли», повернувся у стрій.

«Враховуючи, що останні матчі наша команда провела непогано, з приводу двох-трьох позицій у мене залишається головний біль: кого поставити? На щастя, всі гравці здорові – тільки Янузі, який напередодні першої зустрічі зазнав мікротравми, працює індивідуально», – зазначив Павлов.

На тому тижні «Металіст» розійшовся удома із «Сошо» нульовою нічиєю. Близькими до успіху були як гості, так і підопічні Мирона Маркевича, проте обидва клуби виконали завдання-мінімум – не пропустити. У неділю харків’яни, що наразі посідають третю сходинку у національній першості, без проблем взяли гору над донецьким «Металургом» завдяки дублю Джонатана Крістальдо. Та перед відльотом до Сошо тренер слобожан висловлювався обережно, проголосивши ключовим завданням своєї команди – злагодженість дій в обороні.

«Перш за все у цьому матчі буде важлива фундаментальна гра в обороні, адже в поєдинках із «Оболонню» і «Металургом» ми дозволяли собі втрачати концентрацію. В останньому вели з рахунком 2:0, але з цієї причини все могло обернутися проти нас. А ще мене хвилює гра в захисті при «стандартах». Ми маємо намір дати бій «Сошо», а там як Бог дасть», – зазначив Маркевич.

До Львова завітає грецький ПАОК, який у першому матчі провів два «сухих» м’ячі у ворота «Карпат». Наставник біло-зелених Олег Кононов у неділю в матчі проти «Таврії» (1:1) дав змогу відпочити лідерам команди Олегу Голодюку, Сергію Зеньову та Ігорю Худоб’яку, які по разу відзначилися у матчі-відповіді у воротах «Сент-Патрікса» в попередньому раунді кваліфікації Ліги Європи. Та й Лукас із Ігорем Ощипком вийшли лише на заміну. А ще у повторному протистоянні з греками очікується поява Батісти та Івана Милошевича.

Попри різницю у два пропущених на виїзді голи, наставник «Карпат» готується до матчу у штатному режимі: «Не можу сказати, що перед повторною зустріччю з ПАОКом мене щось хвилює. Хвилювання немає ніякого».

Найважче становище перед повторною грою – у «Дніпра», що примудрився пропустити на виїзді три голи від «Фулхема». У національній першості дніпряни також на балують уболівальників стабільними виступами. В останніх трьох турах підопічні Хуанде Рамоса здобули лише два очки.

Напередодні протистояння з англійцями у дніпропетровців дві втрати – не зможе вийти на поле Матеус та Жуліано. Однак головною проблемою «Дніпра» залишається процес становлення команди, який вже розтягнувся на другий сезон. Незважаючи на складну ситуацію хавбек дніпрян Сергій Кравченко не має наміру впадати у відчай: «Забити «Фулхему» три м’ячі? Думаю, зможемо. «Фулхем» же нам забив, хоча гра не віщувала такого рахунку».

Джерело: ZIK
Розділи: Здорова Спорт в Україні

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути