chrome firefox opera safari iexplorer

Синоптики прогнозують мокру осінь

26 серпня 2011 о 10:20

До кінця літа за календарем ще п’ять днів, які, до речі, будуть теплими (+24-28 і вище, залежно від регіону) і сонячними, а синоптики вже підготували прогноз на осінь.

Вона прийде в традиційні терміни, хоча очікується не дуже холодною, але, на жаль, більш мокрою, ніж зазвичай: за даними Гідрометцентру, кількість опадів перевищить норму на 30-50%.

Головний синоптик країни Микола Кульбіда каже, що 1 вересня буде похмурим, а подекуди й з дощем, але теплим – до +20, та й взагалі погода першого місяця осені очікується мінливою, з кількома періодами традиційних, але коротких, на 1-2 дні, похолодань. Справжня холодна осінь, коли зверху ллє, середньодобова температура нижче +8 і без опалення в будинку вже не зігрітися, прийде до нас після 15 жовтня. Листопад, за прогнозами Гідрометцентру, буде холодним, в третій декаді вдарять перші морози.

Народні синоптики дають схожі, але більш докладні прогнози. Так дніпропетровець Віктор Некрасов обіцяє тепло до 20 вересня, дощі після 20-го, відсутність бабиного літа в жовтні і нічні заморозки вже на Покрову (14 жовтня. – Авт.). Плюс 22-24 жовтня – дощ з мокрим снігом. А в листопаді і того гірше – холодні вітри весь місяць, дощі 5-12-го, з 9-го по 12-е до них ще й заморозки, сніг 21-27-го.

Інший народний прогнозист Леонід Горбань розповів нам, що погода порадує теплом ще приблизно місяць – до 23 вересня, далі настане справжня осінь, а після 25 листопада може випасти сніг. «Вересень чекаємо сонячний, але не теплий, в Криму, до речі, може не бути в цьому році оксамитового сезону, після 7 вересня точно, навіть на ПБК задощить, – прогнозує Горбань. – Жовтень до половини місяця – в нормі, але друга його половина більш холодна і дощова, ніж зазвичай. Листопад чекаємо середній по температурі і опадах, адже сніг нерідко випадає і на початку цього місяця», пише «Сегодня».

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути