chrome firefox opera safari iexplorer

Українські швидкісні потяги обладнають вагонами для інвалідів

13 серпня 2011 о 10:44

Про це повідомив заступник Міністра інфраструктури – керівник апарату Володимир Корнієнко під час відеоконференції на тему «Пріоритетні напрями розвитку залізничного та автомобільного транспорту» 11  серпня.

Крім того, за словами заступника міністра інфраструктури, поїзди Hyundai, які будуть придбані до футбольного чемпіонату Євро-2012, обов’язково матимуть платформи для інвалідів, повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

«Ми будемо працювати в цьому напрямку – це питання серйозне і однозначно потребує вирішення як до Євро-2012, так і загалом», — підкреслив Володимир Корнієнко.

Нагадаємо, залізниці України експлуатують 19 пасажирських вагонів, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.  Після подачі заявки на перевезення інвалідів до складу поїзда, маршрут якого обрав пасажир, що пересувається на візку, включається спеціально обладнаний вагон.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути