chrome firefox opera safari iexplorer

В українців стрімко росте незадоволення ситуацією в країні

09 серпня 2011 о 13:38

Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, 62,8% українців вважають, що країна в своєму розвитку рухається неправильним шляхом.

КМІС проаналізував динаміку ставлення українців до влади з червня 2010 року по червень 2011 року.

«Найбільш значущою тенденцією, що спостерігалася протягом останнього політичного сезону, є збільшення числа виборців, незадоволених розвитком ситуації в країні», — зробили висновок соціологи.

Зокрема, частка позитивних оцінок ситуації в країні скоротилася на 27% (з 38% до 11%), одночасно частка негативних зросла на 28% (з 35% до 63%). У червні 2010 року позитивних оцінок ситуації було на 4% більше, ніж негативних; в червні 2011 року негативних оцінок на 52% більше, ніж позитивних.

Протягом минулого політичного сезону поступово зростало невдоволення змінами в країні серед можливих виборців біло-блакитного напрямку. У червні 2010 року 14% потенційних виборців цього політичного напряму негативно оцінювали розвиток справ у країні. У лютому 2011 року таких було 32%, в червні 2011 року — 42%.

Вперше за рік, зазначає КМІС, серед потенційних виборців біло-блакитного напрямку кількість незадоволених ходом справ у країні перевищило кількість тих, хто позитивно оцінює зміни в Україні (42% проти 31%).

У той же час, серед можливих виборців партій помаранчевого спрямування частка незадоволених ходом справ у країні збільшилася з червня 2010 року (65%) по лютий 2011 (79%).

Серед жителів макрорегіонів Україні стрімке зростання невдоволення ходом справ у країні протягом року спостерігалося в Південному (більш, ніж удвічі: з 23% до 60%) і Східному регіонах (майже в три рази: з 16% до 46%).

КМІС включив в біло-блакитний напрямок такі політичні сили: «Блок Литвина», «Єдиний Центр», «Комуністична партія України», «Партія регіонів», Політична партія «Сильна Україна».

До складу помаранчевих сил було включено такі політичні сили: «Громадянська позиці», «Блок Юлії Тимошенко», «Фронт змін», «УДАР» Віталія Кличка, «Народна самооборона», «Народний Рух України», «Наша Україна», «Українська народна партія», партія «За Україну!».

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути