chrome firefox opera safari iexplorer

1 вересня: в Україні розпочався новий навчальний рік

01 вересня 2011 о 10:03

1 вересня в Україні відзначається День знань – початок нового навчального року. Цього року в цей день за шкільні парти сядуть 4 мільйони 200 тисяч учнів, з них 416 тисяч першокласників — для їхніх батьків цей день вперше став вихідним.

Водночас, за даними нового соціального дослідження Інституту ім. Горшеніна, третина опитаних українців вважають, що якість освіти за останній рік погіршилася.

Майже 54% батьків скаржаться, що найчастіше їм доводиться зустрічатися з проблемою постійних зборів грошей на ремонт школи та подарунки вчителям. Ще 40% — незадоволені необхідністю купувати дорогі підручники та навчальні матеріали.

На День знань президент Віктор Янукович візьме участь в урочистостях з нагоди свята у Київській інженерній гімназії.

Прем'єр-міністр Микола Азаров планує виступити в одному з університетів Києва з лекцією про сьогочасну економічну ситуацію та перспективи її розвитку в Україні.

Міністр освіти Дмитро Табачник вранці 1 вересня презентує спільний проект російських і українських учених «Віртуальна школа» в київській середній школі № 25 (це одна з найвідоміших шкіл з російською мовою навчання).

«Віртуальна школа» — це мобільний комп'ютерний клас, який об'єднав в єдину мережу ноутбуки учнів і комп'ютер вчителя. Для цього в класах будуть встановлені спеціальні електронні дошки, на які можна виводити графіки і схеми прямо з комп'ютера, а креслити і писати — за допомогою електронного пера.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти Освічена

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути