chrome firefox opera safari iexplorer

На Тернопільщині відзняли перше козацьке реаліті-шоу

06 вересня 2011 о 12:58

У Тернополі репрезентували перше козацьке реаліті-шоу «Мій лицарський хрест». Зйомки здійснив місцевий телеканал ІНТБ.

Як повідомив 6 вересня власкору ЗІКуорганізатор проекту Валерій Чоботар, аналогів телепередачі в Україні немає.

До зйомок зголосилися 60 молодих тернополян віком від 15 до 30 років, з яких було відібрано 15 учасників. Основний критерій – відповідний стан здоров’я, якому не шкодять фізичні та психологічні навантаження. Упродовж трьох літніх місяців хлопці посилено тренувалися у різноманітній техніці ведення бою й опановували сакральні народні духовні практики. За сценарієм, вони долали різні випробування: ходили розпеченим вугіллям і побитим склом, пробігли не один десяток кілометрів, піднімали вагу, більшу від себе, на їхніх грудях розбивали каміння. Більшість зйомок відбувалися на Тернопільщині.

«Телепрограма створена у форматі «талант-шоу». Однак докорінно відрізняється від іноземних проектів, режисери яких стараються зачепити глядача, часто обігруючи негативні сторони людської психіки та стосунків. Ми прагнули показати мужність, честь, дружбу. Наші учасники вмотивовані тим, що можуть власним прикладом відірвати молодь від зневіри, буденності й показати, що життя прекрасне», – зазначив Валерій Чоботар.

Трансляція програми розпочнеться 16 вересня, а фінал має відбутися у жовтні на свято Покрови. Завершальна програма відбуватиметься на одній із площ Тернополя у прямому ефірі. За задумом, фіналісти шоу кинуть виклик збірній України з фрі-файту.

Саунд-треком програми стала пісня відомого українського співака і композитора Олександра Положинського, назва якої й дала ім’я усьому шоу.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути