chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в столиці стртує восьмий Октоберфест

23 вересня 2011 о 11:26

З 23 по 25 вересня на території "Євробазару на Осокорках" пройде Восьмий Київський Октоберфест.

Як повідомляють організатори, Київський Октоберфест — це особлива атмосфера єднання, дружби і свободи, де кожен може виразити себе і порадувати тіло і душу.

Відвідувачів фестивалю чекають ексклюзивні сорти пива з Мюнхена і можливість покуштувати страви німецької кухні: сосиски, тушковану капусту, картоплю-фрі, свинячі реберця.

Крім цього, усі охочі зможуть послухати запальні виступи відомих зарубіжних та українських артистів.

Зокрема, німецького оркестру, груп Леприконси, Диверсанти тощо.

Октоберфест стартує о 17.00 в п'ятницю. Відвідати захід можна з 11.00 до 23.00 на Дніпровській набережній. 18. Вхід 23.09 — 50 гривень, 24.09 з 11.00 до 15.00 — 50 гривень, з 15.00 — 100 гривень.

Як відомо, традиція проведення Октоберфеста зародилася в Мюнхені.

Октоберфест — найбільший у світі фестиваль пива. Він проходить у столиці Баварії — Мюнхені, починається у треті вихідні вересня і триває 16 днів. Усе почалося з одруження Баварського спадкоємця престолу, кронпринца Людвіга I і принцеси Терези Саксонської 12 жовтня 1810, і з тих пір свято відзначають щорічно.

За традицією, в день відкриття, рівно о 12 годині, мер міста відкорковує бочку з пивом. Ця символічна дія дає старт «пивному марафону». Потім центральними вулицями міста починає рух святкова процесія, на чолі якої — молоденька дівчина з великим дзвоником у руці верхи на прикрашеному коні.

Інша традиція Октоберфесту - відкриття гігантських пивних наметів. Щороку їх рівно 14.  

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути