chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні відзначають День бібліотек

30 вересня 2011 о 10:40

30 вересня вітчизняні бібліотеки відзначають своє професійне свято. Цей день не пройшов повз увагу Української Бібліотечної Асоціації – щороку ця організація влаштовує акції підтримки бібліотек по всій Україні.

Минулого року організатори Дня бібліотек проводили флеш-моб, який був спрямований на залучення читачів до бібліотек. Цього року відбудеться перфоменс – мистецька акція, в якій особа чи група осіб виконує специфічні дії, що мають концептуальне значення і передбачають певне естетичне сприйняття та інтерпретацію.

Дійство розпочнеться об 11 годині біля Українського дому. Тут пройдуть читання в підтримку всеукраїнського Дня бібліотек.

В бібліотечному перфоменсі будуть залучені  і студенти, і перехожі, які показуватимуть дійство (читання книг, демонстрація відповідних плакатів та гасел), що буде спонукати людей читати та приходити до бібліотек, а також дізнатися, що є таке свято як День бібліотек.

«Мета заходу – сформувати відповідне ставлення і культуру читання у людини, а також нагадати, що бібліотеку варто відвідувати», — зазначає PR-менеджер УБА, Оксана Бояринова.

В цей день українська бібліотечна асоціація закликає всю бібліотечну громадськість, партнерів і друзів відзначити Всеукраїнський день бібліотек у новому форматі загальнонародного свята.

За інформацією прес-служби, Президія та актив УБА розробили рекомендації  щодо проведення загальноукраїнських акцій до Дня бібліотек 2011, з якими Ви можете ознайомитися тут.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути