chrome firefox opera safari iexplorer

Суд заборонив проводити акції в центрі Києва 22-23 вересня

22 вересня 2011 о 14:37

Окружний адміністративний суд Києва за позовом Київської міської адміністрації заборонив проведення масових заходів у центральній частині міста 22-23 вересня.

Про це сказано в повідомленні прес-служби головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

Суд врахував, що 22-23 вересня, відповідно до заявок до адміністрації, планують проведення заходів за участю значної кількості — понад 50 тис. осіб.

Причому представники громадських організацій і політичних партій різних суспільних і політичних поглядів збирались зібратися у центральній частині міста й на невеликій відстані один від одного.

Тому суд вирішив, що є висока реальність виникнення конфліктних ситуацій між учасниками акцій, а також конфліктів з міліцією.

Суд також врахував, що в ці ж дні проходитиме низка заходів за участю посадових осіб держави в центрі Києва.

Нагадаємо, у вівторок під час мітингу проти ліквідації пільг 16 категоріям громадян афганці і чорнобильці штурмували будівлю Верховної Ради. Ввечері вівторка на сайті КМДА було опубліковано проект положення, згідно з яким адміністрація відмовлятиме у проведенні заходів біля будинків, «в яких розміщені державні органи влади та органи місцевого самоврядування».

Пізніше голова КМДА Попов запвенив, що Київська міська адміністрація не прийматиме рішень, які хоч якось порушуватимуть демократичні принципи. Окружний адміністративний суд Києва також за позовом Київміськадміністрації забороняв масові акції у центрі Києва в День незалежності 24 серпня.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути