chrome firefox opera safari iexplorer

Світ відзначає Міжнародний день миру

21 вересня 2011 о 10:34

Сьогодні у Києві відбудеться Марш миру. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

Програмою заходу передбачена урочиста хода учасників Маршу від пам’ятника воїнам, загиблим в Афганістані до Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років.

Після ходи, на площі біля Національного музею історії Великої Вітчизняної війни відбудеться урочистий мітинг.

По його завершенню, учасники заходу переглянуть експозиції музею.

Участь у Марші миру візьмуть представники органів державної влади, керівники громадських організацій ветеранів України та Києва, учнівська і студентська молодь.

Збір учасників заходу о 09:30 біля пам’ятника воїнам, які загинули в Афганістані.

Нагадаємо, як відзначають організатори, Марш миру має на меті об'єднання представників усіх націй, які проживають в Україні, а також патріотичне виховання молоді та виховання шанобливого ставлення до ветеранів.

Як повідомляє УННМіжнародний день миру, згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 30 листопада 1982 року, відзначається в третій вівторок вересня. Це день загального припинення вогню і відмови від насильства.

Слід також зазначити, що Генасамблея іншою резолюцією (від 7 вересня 2001 року) ухвалила, що, починаючи з 2002 року, Міжнародний день миру буде щорічно відзначатися 21 вересня.

У цей день 1986 року з ініціативи філософа-миротворця Шрі Чинмоя пройшла символічна Ходьба Миру.

Тепер щороку 21 вересня люди більш ніж у 100 містах в усьому світі беруть участь у ходьбі на підтримку миру.

Марш Миру — це можливість для людей усіх національностей, культур та ідеологій виразити готовність об'єднати зусилля для встановлення міцного миру. У 2004 році Ходьба Світу пройшла в 110 містах 25 країн на 5 континентах.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути