chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні ліквідують усі маршрутки

06 вересня 2011 о 10:12

Віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніковзакликає маршрутчиків відмовитися від закупівель невеликих автобусів, оскільки, за його словами, через декілька років вони перестануть використовуватися у великих містах.

«Ті, хто купують маршрутки, вони повинні розуміти, що через 3-4 роки цього бізнесу у великих містах не буде, тому не варто вкладати інвестиції... Ну, ті автобуси, які випускає мій друг Петро Олексійович Порошенко(корпорація „Богдан“), вони більше і не проїздять», — відмітив віце-прем'єр.

При цьому Колесніков заявив, що Мінінфраструктури ініціює реалізацію з 2012 року бюджетної програми по компенсації процентних ставок компаніям при взятті в кредит автобусів українського виробництва з великою пасажиромісткістю.

«Міністерство може сприяти і вже заклало в проект бюджету відсотки (кредиту) для того, щоб приватні перевізники могли купувати автобуси великої місткості незалежно від виробництва — Луцького заводу, Львівського заводу», — сказав Колесніков.

Нагадаємо, раніше Борис Колесніков заявляв про заборону на перевезення пасажирів на переобладнаних з вантажних автомобілів автобусах з жовтня. Планується також заборонити перевезення пасажирів на мікроавтобусах на маршрутах понад 150 км.

Як повідомлялось, з початку вересня на деяких столичних маршрутах подорожчав проїзд з 2,50гривень до 3 гривень. Так, на 50 копійок уже подорожчав проїзд у маршрутних автобусах № № 518, 525, 575, 410 і 451.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути