chrome firefox opera safari iexplorer

КМДА виділила 16 ділянок для вертолітних майданчиків

07 жовтня 2011 о 16:32

Київська міська державна адміністрація вибрала 16 земельних ділянок для будівництва вертолітних майданчиків у Києві.

Як сказано у розпорядженні Київради № 1833 від 5 жовтня, майданчики будуть облаштовані переважно біля медичних установ.

Згідно з документом, на лівому березі Києва майданчики планується облаштувати на проспекті Бажана, 12а, біля клініки Борис; на Харківському шосе, 121; біля Київської міської лікарні № 1; біля Міжнародного виставкового центру на Броварському проспекті, 15; біля Київської дитячої міськлікарні № 2 на вулиці Алішера Навої , 3; на вулиці Богатирській, 30; біля міськлікарні № 1.

Також планується побудувати вертолітні майданчики на вулиці Кондратюка, 8, біля Київської міської лікарні № 8; на вулиці Шовковичній, 39/1, біля центральної міськлікарні (Олександрівської); на Спортивній площі, 1, біля НСК Олімпійський; на вулиці Підвисоцького, 4А, біля Київської міської лікарні № 12; на вулиці Мостицькій, 11, поруч із площею біля пологового будинку; на вулиці Котельникова, 95, біля Київської міської лікарні № 7.

Крім того, згідно з документом, планується побудувати майданчики біля Київської міської лікарні № 6 на проспекті Комарова, 3; біля стадіону Старт на вулиці Шолуденка, 26-28/4; біля Київської міської лікарні № 4 на вулиці Солом'янській, 17; біля Київської обласної лікарні на вулиці Багговутівській, 1, і біля Київської міської дитячої інфекційної лікарні на вулиці Дегтярівській, 23.

«Головне управління транспорту та зв'язку визначене замовником проектування та будівництва вертолітних майданчиків», — наголошується в документі.

Зазначається, що управлінню доручено забезпечити розробку проектно-кошторисної документації, оформити права користування ділянками.

Нагадаємо, що у квітні КМДА створила тимчасову комісію з визначення місць розміщення вертолітних майданчиків у Києві.

На початку вересня стало відомо, що ці «повітряні стоянки» будуть використовувати тільки для порятунку людей: постраждалих у великих ДТП, стихійних лихах, пожежах та інших надзвичайних ситуаціях. Приватникам «паркуватися» тут не дозволять.

Тоді ж повідомлялося, що дві «повітряні стоянки» із 16-ти будуть обладнані гаражами для вертольотів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути