chrome firefox opera safari iexplorer

Компанія з Кіпру «проконсультує» Львівський аеропорт за 1 млн грн?

09 листопада 2011 о 16:42

Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Львів» заплатить 125 тисяч доларів компанії «Кларентко Інвестментс Лімітед» за консультації щодо підбору персоналу, повідомляє ZIK. 

Журналістів програми «Об’єкт-2012» зацікавило, що ж це за фірма, котра надасть консультації на цілий мільйон гривень. «Це не кіпрська компанія, вона має філію на Кіпрі, в Україні, у Великій Британії. – А де вони зареєстровані? – Зареєстровані вони на Кіпрі…», – так про фірму, котрій державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Львів» має намір заплатити мільйон гривень, каже його керівник Роман Гонтарєв.

Два тижні журналісти телефоном спілкувались із секретаркою офісу компанії «Кларентко Інвестментс Лімітед» у Києві, яка відповідала, що начальника на місці немає. Коли журналісти приїхали в київський офіс компанії почули те саме – керівництва немає. Все, що вдалося дізнатися, офіс фірми розташований у респектабельному районі у центрі столиці, де оренда не з дешевих. За словами секретарки, київський офіс компанії існує близько року.

Щастить компанії – отримала державне замовлення на 5 мільйонів доларів (раніше такі ж послуги замовив аеропорт Бориспіль та аеропорт Донецька на 3,2 і 1,8 млн доларів відповідно).

Закупівлю консалтингових послуг львівський аеропорт провів за процедурою закупівлі в одного учасника. Як свідчать документи, перевірка компанії на відповідність вимог тривала один день. 8 серпня 2011 року львівський аеропорт відправив пакет документів про компанію до Національного агентства з підготовки «Євро-2012» в Україні і уже 9 серпня Нацагентство дало згоду укласти з фірмою угоду на 1 мільйон 125 тисяч доларів.

Така схема уже звична річ, відколи Україна готується до «Євро-2012». За такою ж процедурою вибирали і підрядну компанію, котра будує стадіон у Львові. Причина — тендерні процедури затягують дорогоцінний час.

До прикладу, 2 листопада ДП «Дирекція з будівництва об’єктів до Євро у м. Львові» уклала угоду з двома компаніями ВВ ТОВ «Ватек» і ПП «Капавтостар» на придбання техніки на 88, 86 млн грн для аеропорту. Також без проведення тендеру. І також, після цього, як такі ж закупівлі у цих фірмах провели аеропорти Борисполя та Донецька.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути