chrome firefox opera safari iexplorer

Люди з усього світу знімуть фільм про один день — 11.11.11

11 листопада 2011 о 14:22

Сьогодні режисери-документалісти та любителі з усього світу вийдуть на вулиці своїх міст і селищ, щоб зняти фільм про один день із життя планети — 11.11.11.

Протягом п'ятниці 11.11.11 вони знімають фільм про те, що відбувається у день-паліндром, який пізніше буде змонтований і викладений в інтернет, повідомляється на сайті заходу One Day on Earth.

Таким незвичайним способом усі бажаючі зможуть зробити свій внесок в об'єднання One Day on Earth. Ця акція повторюється з року в рік — у той час, коли день, місяць і рік збігаються в числах. Наприклад, торік проект стартував 10.10.10 і тривав рівно добу.

«Разом, ми покажемо дивовижне розмаїття конфліктів, трагедій і тріумфів, що відбуваються за один день. Ми запрошуємо вас приєднатися до нашого міжнародного співтовариства тисяч режисерів, сотень шкіл і десятків незалежних учасників і зробити свій внесок до унікальної світової мозаїки», — сказано на сайті заходу.

На даний момент на проекті зареєстровано 26, 463 учасника.

Щоб більш-менш упорядкувати фільми, що надсилаються по інтернету, організатори створили безліч груп, у яких учасники зустрічаються один із одним та створюють спільний проект. Іноді така група створюється за регіональним принципом, іноді автори фільму виявляються учасниками одного заходу або знімають особливою технікою.

Організатори заходу переглянуть весь відзнятий матеріал, викладуть його у вигляді загального файлу в інтернет, а пізніше створять із нього фільм.

Нагадаємо, що 28 січня 2011 відбулася прем'єра першого у світі глобального фільму Життя за один день. Це 90-хвилинний показ одного дня із життя людства, який складається з відеороликів, знятих користувачами сервісу YouTube у найрізноманітніших куточках світу 24 липня 2010 року. У число обраних потрапило відео з України — Іванки. Один день у Карпатах Бориса Гришкевича із Закарпатської області.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути