chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні представлять найдревнішу глиняну книгу України

10 листопада 2011 о 11:51

10 листопада в рамках 14-го Київського міжнародного книжкового ярмарку «Медвін» культурний проект «Зозулиця» спільно із видавництвом «Самміт-Книга» представлять відвідувачам унікальні експонати — найдревніший вид книги на Землі, зроблений із глини, та найбільшу книгу України, приурочену до Євро-2012, повідомляють «Рукотвори»

Образ стародавньої глиняної книги  відтворила заслужена майстриня народної творчості України, гончар у шостому поколінні Леся Денисенко-Єременко.

На сторінках сучасної глиняної книги зображено процес зародження життя на Землі з подальшим розвитком у часі та просторі аж до появи оберегів у людей та безпосередньо появи свищика-оберегу Зозулиці. Сама Зозулиця, як і глиняна книга, – це символ відродження традицій та підкреслення величезного культурного спадку поколінь.

Поруч із глиняною книгою буде знаходитись «Книга Побажань вболівальників збірній України на Євро — 2012» — видання, ініційоване проектом «Зозулиця», та внесене у вересні 2011 до Книги рекордів України. Унікальне видання, втілене видавництвом «Самміт-Книга», об’єднало 2012 листівок-побажань від вболівальників із усіх регіонів України.

Довідка

Зозулиця — глиняна пташка-свищик, що здавна славиться як амулет та музичний інструмент. Символізує великий історичний спадок України та відродження традицій.

У червні 2011 року Зозулиця стала лауреатом конкурсу неофіційних талісманів ЄВРО 2012, що проводився інформаційним центром «Україна-2012». Серед інших здобутків Зозулиці в 2011: Гран-прі на Міжнародному конкурсі рекламно-сувенірної продукції «B2B Show», перемога у номінації «Найкращий проект — 2011» на міжнародній виставці мистецтв «UkranianArtWeek», диплом Музею повітряних зміїв у Китаї, рекорд України, як найбільший свищик-оберіг.

Більше про подію дізнавайтеся тут.