chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві будуть збирати легкі трамваї

04 листопада 2011 о 09:15

Жителям столиці мерія у грудні має намір презентувати перший зібраний у Києві легкий трамвай, який буде оснащено кондиціонером, низькою підлогою та оздоблено кольорами Євро. Про це заявив Олександр Попов.

«Ми збираємося розвивати електротранспорт — трамваї і тролейбуси. А досвід у закупівлі вагонів показав, що ми їх можемо збирати і у нас. І це буде набагато дешевше і краще за якістю», — зазначив він.

Збирати трамвайні вагони будуть на базі Дарницького депо на Ленінградській площі, а колісні візки (на яких вагончики і їздять. — авт.) та електрообладнання «Київпастрансу» постачатиме Кременчуцький завод.

Вже розроблено і дизайн трамвая, але урядовці поки його тримають в таємниці. Щоправда, у мерії по секрету сказали, що його буде забрендовано у символіку Євро-2012.

Відомо, що трамвай обов'язково буде з кондиціонером і низькою підлогою, що дозволяє вільно заїжджати в транспорт інвалідам і завозити коляски з малюками. Швидше за все, новинка буде їздити за маршрутом швидкісного трамвая.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути