chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці пройде фестиваль американського кіно

09 листопада 2011 о 10:21

З 17 по 20 листопада у Києві відбудеться перший фестиваль американського кіно «Незалежність». Про це УНН повідомили в прес-службі компанії «Аврора».

Фестиваль відкриється картиною Віри Фарміги «Цей темний світ».

За чотири дні фестивалю, який відбудеться за підтримки посольства США в Україні, глядачі зможуть побачити найкращі американські незалежні фільми останніх років, а також ряд оригінальних документальних картин.

На церемонії відкриття будуть присутні посол США в Україні Джон Теффт, радник посольства США з питань преси, освіти та культури Ерік Джонсон, аташе з питань культури Сюзан Кліарі, режисер Робін Гессман, продюсер Даррен Дін, режисер і продюсер Рік Голдсміт, режисер і продюсер Роксі Топоровіч, режисер і продюсер Маршалл Каррі, а також видатні українські кінематографісти.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути