chrome firefox opera safari iexplorer

Українські пенсіонери від сьогодні розбагатіють на 16 гривень

01 грудня 2011 о 10:19

Згідно із Законом «Про загальнообов`язкове державне пенсійному страхування», з нинішнього дня підвищується мінімальний розмір пенсії на 16 грн. — до 800 грн.

У зв`язку з цим Пенсійний фонд проведе перерахунок пенсій решті категорій пенсіонерів.

Так, розмір підвищення інвалідам війни I групи збільшиться з 392 грн. до 400 грн., II групи — з 313,6 грн. до 320 грн., III групи — з 235,2 грн. до 240 грн., учасникам бойових дій — зі 196 до 200 грн.

Також, виходячи з розміру прожиткового мінімуму на одну людину з розрахунку на місяць, здійснюється перерахунок надбавки, передбаченої Законом «Про донорство крові і її компонентів». Її розмір з 1 грудня 2011 року становитиме 95,3 грн.

При цьому, згідно з пенсійною реформою, у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, розмір мінімальної пенсії за віком не підвищується, якщо пенсіонери здійснюють діяльність, пов`язану з отриманням доходу. Таким пенсіонерам пенсія перераховується після звільнення або припинення такої діяльності.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути