chrome firefox opera safari iexplorer

Якість питної води в Україні у 28 разів нижча, ніж в Європі

20 грудня 2011 о 12:41

Вимоги до питної води в країнах Європи в 28 разів вищі, ніж в Україні і це негативно впливає на її якість. Про це на прес-конференції повідомила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, передає кореспондент УНН.

«Законодавство України не відповідає європейським вимогам, тому стандарти української питної води не відповідають європейським. В Європі у 28 разів вищі вимоги до питної води», — зазначила Т. Тимочко.

За словами фахівця, для покращення якості питної води в Україні необхідно запровадити водну рамкову Директиву Європейського Союзу та прийняти закон про повну відмову від миючих засобів на основі фосфатів.

Як повідомляв УНН, новий варіант програми «Питна вода» на 2011—2020 роки, яка була затверджена Президентом України Віктором Януковичем, дозволяє залучити інвестиційні кошти для проведення заходів, пов’язаних з поліпшенням якості питної води для населення.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути