chrome firefox opera safari iexplorer

Береги Дніпра з'єднають 200-метровим прапором

21 січня 2012 о 20:34

Громадські активісти з'єднають береги Дніпра найбільшим прапором України – завдовжки 200 метрів. Акція пройде в День Соборності, 22 січня, на Пішохідному мості в Києві.

«Активісти громадських організацій складуть із синьої та жовтої частин прапор України. Завдовжки він буде 200 метрів. Це буде найбільший прапор, яким колись поєднували береги Дніпра», — повідомив один з організаторів, співголова Громадянського руху «Вперед!» Андрій Панаєтов.

За його словами, також під час акції заплановано підписання Маніфесту громадянської солідарності, в якому активісти з усієї України зафіксують свої вимоги до демократичних сил.

Зокрема, роз'яснив Панаєтов, від опозиційних сил вимагатиметься спільна робота у період перед виборами, а також залучення громадськості у політичні процеси.

Ініціаторами проведення Громадянського Дня Соборності «Україна єдина» виступили громадські об'єднання, зокрема Громадянський рух «Вперед!», Всеукраїнський комітет «Наступ», громадська організація «Підприємці Поділля».

Про участь в акції заявили такі організації як Союз перевізників, Асоціація фермерів Україні, громадська організація «Діти війни», представники чорнобильського руху та козацтва. До участі у заході запрошені і представники опозиційних сил.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути