chrome firefox opera safari iexplorer

У Харкові вандали спаклюжили могилу Леся Курбаса

26 січня 2012 о 15:33

У Харкові невідомі поглумилися над родинною могилою відомого українського режисера Леся Курбаса, який похований на міському кладовищі № 13.

З пам'ятника збитий бронзовий горельєф і літери, зроблені з пластику. Збиті літери працівники кладовища знайшли поруч із могилою.

Написи на сусідніх могилах матері Курбаса Ванди Адольфівни і дружини Валентини Чистякової цілі.

"Рівно рік тому була така ж історія, на цьому ж самому місці. Приблизно в цей же час на пам'ятнику були збиті всі літери, але залишався горельєф. А сьогодні немає вже горельєфа. Це що? Така злісна традиція? Поруч нічого не зруйновано, тільки ця могила ", — повідомив голова правління міжобласного відділення Спілки театральних діячів Сергій Бичко.

Він зазначив, що після минулорічного інциденту, коли були збиті всі бронзові літери, написи були відновлені з пластику.

Бичко також повідомив, що планує звернутися до скульптора, який працював над горельєфів, з проханням відновити його до 25 лютого, коли буде відзначатися 125-річчя Курбаса.

Як повідомила начальник відділу зі зв'язків з громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області Лариса Волкова, за фактом наруги над могилою порушено кримінальну справу.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути