chrome firefox opera safari iexplorer

У Тернополі поставили 4-метрового дідуха та шопку з живими вівцями

06 січня 2012 о 09:45

Шопку та чотириметрового дідуха встановили на головному майдані Тернополя. Макет Віфлеємської стайні, де, за переказом, народився Ісус, нині доповнюють живі тварини — вівці. Тернопільці з такого нововведення тішаться і залюбки проводять час біля вертепу.

Різдвяну шопку розташували біля центральної ялинки Тернополя. Тут є фігури Матері Божої та святого Йосипа, трьох царів та новонародженого Ісуса. А ще новинка цього року — живі вівці. Саме ці тварини найбільше тішать тернополян.

Стас: "Прийшов подивитися на вівців, на дідуха".

Марія: "Ісус Христос народився в шопці на сіні межи худобиною, межи тим всім. То воно мало бути так. Навіть дуже прекрасно, так, як треба".

У шопці живе вівця з ягнятами. Діти щиро пропонують тваринам печиво і хвилюються, щоби ті часом не застудилися.

Саша і Паша: "Ми прийшли погуляти і подивитися на тваринок, але сидять у теплі".

Віталіта і Ліза: "Ми прийшли подивитися на вівцю і на її дитину, їм холодно може, тому що на дворі зимно, їм буде холодно і вони простудяться".

Чиновники запевняють — вівці здорові і діти можуть залюбки з ними спілкуватися.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: "Найбільше цікавіше це буде для дітей, для батьків, які гуляють з дітьми, бо є ще одне місце, куди можна прийти, провести час, подивитися. Звичайно, мені приємно, що це місце, яке притягує людей".

Духовенство освятило шопку та чотириметрового дідуха, якого встановили поруч. Кажуть — раді відновленню традицій святкування Різдва із колядками та дідухом. Тернополяни вірять — ці символи принесуть їм добробут, спокій, і здійснення мрій. А ще сподіваються — наступного року у шопці мешкатимуть не тільки вівці, а й інші тварини.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути