chrome firefox opera safari iexplorer

Україна нарощує газовий потенціал

23 січня 2012 о 14:36

Дочірня компанія НАК «Нафтогаз України» — «Укргазвидобування» в 2011 році ввела в експлуатацію 65 нових свердловин.

Про це повідомила прес-служба ДК.

У тому числі в експлуатацію введені 53 газові та 12 нафтових свердловин.

У компанії зазначили, що завдяки введенню в експлуатацію нових свердловин компанія за підсумками минулого року зуміла збільшити видобуток вуглеводнів.

Зазначимо, «Укргазвидобування» в 2011 році збільшила видобуток газу на 0,5% в порівнянні з 2010 роком — до 14,91 млрд куб. м, нафти — на 6,1%, до 163,2 тис. тонн, але скоротила газоконденсату на 1,2% — до 527,1 тис. тонн.

«Укргазвидобування» в 2011 році відкрила три газові родовища в Харківській області. У серпні компанія повідомила про відкриття Борового родовища із запасами газу 1,2 млрд куб. м, у вересні — Кузьмічевського родовища з запасами 1,5 млрд куб. м, в грудні — Харківського родовища з ЗАПБТ 150 млн куб. м. Крім того, в червні минулого року «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію Київську дотискних компресорну станцію (ДКС) в Харківській області.

"Укргазвидобування є найбільшою газовидобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

До складу ДК, яка веде діяльність в 11 регіонах країни, входять чотири газопромислові управління: «Шебелинкагазвидобування», «Полтавагазвидобування», «Харьковгазвидобування» і «Львівгазвидобування».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути