chrome firefox opera safari iexplorer

В Криму посеред зими розквітли квіти

09 січня 2012 о 10:34

Аномально тепла для січня погода встановилася в Севастополі — температура повітря досягає квітневих показників, розпускаються квіти, з'являються бруньки на деревах і кущах.

Останні сім днів у Севастополі середня температура повітря досягала 10-12 градусів за Цельсієм. Але починаючи з п'ятниці, в місті встановилася несподівано безвітряна й тепла погода, незважаючи на відсутність сонця, в деяких районах міста повітря прогріте до плюс 18 градусів.

Оновилася трава, яка набула яскраво смарагдового кольору, який зазвичай з'являється тільки в квітні. На деякі види квітів уже сідають бджоли, які з'являються зазвичай в кінці квітня.

Місцеві жителі при опитуванні заявили, що раді теплій погоді, але переживають, що раннє цвітіння дерев і квітів у разі похолодання загине, і це може привести до неврожаю фруктів у 2012 році.

Море біля узбережжя Севастополя також прогрівається, і в деяких бухтах, таких як Стрілецька, вода прогрілася до 13-14 градусів.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути