chrome firefox opera safari iexplorer

До України пустять іноземних перевізників на Євро-2012

02 лютого 2012 о 13:37

Україна найближчим часом дозволить іноземним перевізникам здійснювати нерегулярні перевезення на територію країни, заявив директор турніру УЄФА Євро-2012 Маркіян Лубківський.

«Найближчим часом уряд чи Міністерство інфраструктури має намір надати дозвіл на прохання УЄФА на здійснення іноземними перевізниками перевезень на територію України», — повідомив він під час колегії, присвяченої підготовці до Євро-2012 у Державній прикордонній службі України в четвер.

За його словами, це буде означати, що іноземні транспортні компанії будуть мати можливість здійснювати нерегулярні перевезення на територію України.

«Іншими словами, уболівальники, наприклад, з Голландії, прибудуть до аеропорту в місті Харків, а там на них вже будуть чекати автобуси, які прибули з Голландії для того, щоб здійснити перевезення команди й інших уболівальників в рамках міста чи в рамках країни», — пояснив Маркіян Лубківський.

Він також додав, що такі автобуси будуть мати відповідне маркування.

Очікується, що на Євро-2012 в Україну та Польщу приїде близько 1,6 млн уболівальників.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути