chrome firefox opera safari iexplorer

Експерти назвали найкращі світові маршрути для піших прогулянок. Фото

08 лютого 2012 о 13:26

Забудьте про літаки, поїзди та авта, найкращий транспортний засіб для захопливої мандрівки – власні ноги. Занурюючись у життя невідомої для тебе країни, можна пройти навіть цілий континент.

Про це розповідає туристичний портал Lonely Planet

Національний похідний маршрут Waitukubuli, острів Домініка

Старт/фініш: від скелі Скоттс Хед до національного парку Кабрітс, 184 кілометри.

На своєму шляху ви скоріше стрінете папугу, ніж перехожого. Маршрут, що проходить дощовими лісами, розподілено на 14 ділянок. За бажанням можна пройти їх усі, або ж обрати ту, яка вам до душі – наприклад, побачити гаряче озеро Бойлінг Лейк або ж найвищу гору Домініки, Монте Діаблотін.

Стежка Святого Павла, Туреччина

Старт/фініш: від руїн стародавнього міста Перге до міста Ялвач, 500 кілометрів

Починаючи свій шлях неподалік від Анталії, туристи прямують на північ, повторюючи першу місіонерську подорож Святого Павла до Малої Азії.

Стежка Пекту-Теган (Baekdu-Daegan), Південна Корея

Старт/фініш: від кордону північно-корейського кордону до піку Cheonwang-bong, довжина 753 кілометри.

Цей маршрут мусив би бути удвічі довшим – він проходить по гірському хребті Пекту-Теган, що, наче спина дракона-велетня, простягнувся Корейським півостровом на 1400 кілометрів. От тільки Північна Корея від туристів не в захваті, адже ці гори вважаються духовним символом нації, і ходити ними – тривожити душу Кореї.

Маршрут Біббулмун, західна Австралія

Старт/фініш: від міста Каламунда до міста Албані, довжина 964 кілометри.

По всьому шляху туристів супроводжує Waugal, райдужна змія, яка, за віруванням аборигенів, створила Всесвіт. Вона зображена на вказівниках маршруту Біббулмун.

Місця для облаштування табору є через кожні 20 кілометрів, треба лише стерегтися справжніх, а не міфічних змій.

Південно-західна прибережна стежка, Велика Британія

Старт/фініш: від міста Майнхед до міста Пул, довжина 1008 кілометрів.

Своїм створенням маршрут завдячує контрабандистам ХІХ-го сторіччя – гвардія мусила патрулювати усе південне узбережжя Англії.

Колишні патрульні стежки нині утворюють найдовший у Великій Британії Національний пішохідний маршрут, що проходить через усі бухти, ущелини та рибальські селища Сомерсета, Девона, Корнуолла та Дорсета.

Щоб пройти усю стежку, знадобиться 8 тижнів.

Шлях Франчіджена (Via Francigena), Європа

Старт/фініш: від Кентербері, Велика Британія, до Риму, Італія, довжина 1700 кілометрів.

Багато середньовічних паломників вирушали до Сантьяго-де-Компостела, що в Іспанії, і чимало пілігримів йшли до Риму, щоб вшанувати святих Петра та Павла.

Тепер останнім шляхом мало хто ходить пішки, але він і досі існує та лежить через Англію, Францію, Швейцарію та Італію. Пройти Via Francigena можна за 80 днів.

Великий гімалайський шлях, Непал

Старт/фініш: від гори Канченджанга до Хумла, довжина 1700 кілометрів.

Цей гірський маршрут відкрили в 2010-му році. Шлях лежить повз рододендронові ліси, високогірні озера, 8000-метрові піки та віддалені поселення. Можна подолати за 160 днів увесь маршрут, або ж обрати для походу якусь із його 10 частин.

Континентальна стежка, США

Старт/фініш: від Антелоп-Веллс, Нью-Мексіко до національного парку Глейшер, довжина 4960 кілометрів.

Континентальна стежка проходить Скелястими горами, пересікає безплідні землі Нью-Мексіко, веде повз міста-привиди часів золотої лихоманки Колорадо, гейзери Вайомінгу та гранітні масиви Монтани. Маршрут прохідний лише на 70%, хоча декому й удавалося здолати його повністю.

Трансканадська пішохідна стежка, Канада

Старт/фініш: від Сент Джонс, Ньюфаундленд, до міста Вікторія, Британська Колумбія, довжина 22 тисячі кілометрів.

Найдовша пішохідна стежка світу готова ще не повністю, але навіть зараз для такої подорожі знадобиться кілька років і міцна пара черевиків. Нині для туристів відкриті 400 окремих стежин у кожній провінції Канади, й можна обрати на свій смак – чорничну прогулянку Новою Шотландією або доторк до історії золотої лихоманки Юкону.

Фото з Flickr (tropicallytied, shutterbug_iconium, 25564641@N08, lucysthings, experimentalist, phatio, the_great_himalaya_trail, laurentlecordier, 1wideye)