chrome firefox opera safari iexplorer

Киянам покажуть найкраще італійське кіно

27 лютого 2012 о 13:11

З 29 лютого у столичному кінотеатрі «Київ» розпочнеться «Тиждень італійського кіно», в рамках якого покажуть п’ять стрічок останніх років.

На глядачів чекає сімейна комедія «Неодружені постріли», номінована на премію Європейської кіноакадемії – «Кращий композитор», еротична драма «Кого я хочу більше», що має 4 номінації на італійський Золотий Глобус та 2 номінації на Швейцарську Кінопремію.

Також під час «Тижня…» покажуть політичну комедію «Ну і так добре», номіновану на італійський Золотий Глобус у категорії «Кращий саундтрек», драму «Білий простір» (номінація на Золотого Лева Венеціанського МКФ) та католицьку трагікомедію «Habemus  papam» (номінація на Золоту Пальмову гілку Канського МКФ).

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути