chrome firefox opera safari iexplorer

«Мистецький арсенал» готується до масштабної реконструкції

29 лютого 2012 о 14:30
Цього року розпочнеться масштабна реконструкція музейного комплексу «Мистецький арсенал».

Як зазначає газета «Сегодня», біля комплексу побудують найбільшу площу в Україні, вулиця Лаврська стане прогулянковою. Історичні вали, що об'єднають мостом, зроблять пішохідними.

Крім того, під площею побудують дворівневий підземний паркінг, два готелі і концертний майданчик.

За словами автору проекту, архітектора Андрія Миргородського, до комплексу буде 5 під'їздів."А Історичні вали хочемо підсипати, надати їм форми, що була спочатку. Це найбільша земляна оборонна споруда в Європі. Проте їх треба сформувати, адже вони всі зруйновані", — каже він.

З історичного насипу буде декілька спусків, а під ними зроблять пішохідні проходи. За валами побудують декілька будівель: різнокольоровий Шевченківський дім (на фото), для побудови якого шукають місце уже багато років. В цій будівлі розташуються архіви, освітні та культурні заклади.

В зеленому скляному будинку (на першому плані проекту) буде туристичний комплекс із готелем. За ним, під купольним дахом хочуть спорудити багатофункціональну залу, де проводитимуться концерти і зібрання.

На Лаврській — між Мистецьким арсеналом та Лаврою — буде пішохідна зона, а автодорогу приберуть. Утім, потрапити на площу Слави, наприклад, до бульвару Дружби народів буде неважко.

«Якщо рухатися від площі Слави, навпроти пам'ятнику Голодомора праворуч буде починатися нова вулиця. Вона проходитиме за валами і Арсеналом і буде виходити на вул. Цитадельну. Там є коридор, де можна прокласти вулицю», — розповідає архітектор.

Весь проект коштуватиме 1,5 млрд. грн. Замовником виступив Держуправсправами при Адміністрації Президента (ДУСя).