chrome firefox opera safari iexplorer

На оздоровлення столичних школярів виділили 10,5 млн грн

17 лютого 2012 о 10:32

Бюджетом Києва на 2012 рік передбачені кошти на виконання ряду загальноміських освітянських програм. Про це повідомила начальник Головного управління освіти та науки Віра Горюнова під час зустрічі керівництва КМДА з профспілковим активом столичної освіти, повідомили УНН у прес-службі КМДА.

Так, на комп’ютеризацію та інформатизацію шкіл передбачено 6 млн грн, на програму «Київський підручник» витратять 2 млн грн. На придбання сучасних технічних засобів навчання з природо математичних і технологічних дисциплін у бюджеті закладено 0,3 млн грн. За кошти міського бюджету придбають і набори для першокласників, на це виділено 0,4 млн грн. Подбали у міській адміністрації і про здоров’я учнів – на організацію їхнього оздоровлення спрямують 10,5 млн грн.

Окрім програм, які потребують бюджетного фінансування, фахівці Головного управління запропонували до банку даних Київської міської державної адміністрації низку інвестиційних проектів в освіті столиці.

Серед них: запровадження системи електронного реєстру вільних місць у дошкільних навчальних закладах Києва; застосування відновлювальних джерел енергії для теплозабезпечення навчальних закладів; система безпеки та інформатизації «Smiles. Шкільна карта»; створення лабораторії альтернативної енергетики та енергозбреження.

Планується залучити кошти інвесторів для зведення прибудови до ліцею №145; відкриття альтернативного дошкільного навчального закладу, створення відео- і аудіопідкастів уроків досвідчених учителів, створення міського ресурсного центру. Крім того, відкрити навчально-практичний центр впровадження сучасних технологій будівництва, центр підготовки спеціалістів зварочного виробництва та багато інших програм.

Із них на сьогоднішній день розпочато впровадження інвестиційного проекту  "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Пілотний захід «Міський простір» – мікропроекти з покращення спортивної інфраструктури загальноосвітніх навчальних закладів Києва.

Нагадаємо, голова КМДА Олександр Попов доручив усім структурним підрозділам міської адміністрації  та районним адміністраціям підготувати інвестиційні проекти за напрямками своєї роботи.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути