chrome firefox opera safari iexplorer

«Олімпійський» будували без кошторисної документації?

11 лютого 2012 о 20:22

Прем'єр-міністр Микола Азаров спростував завищення вартості реконструкції Національного спортивного комплексу «Олімпійський» в Києві.

Про це він сказав на зустрічі з головними редакторами ЗМІ СНД, країн Балтії та Грузії.

«Скільки ж брехні було в пресі про те, що там якісь розцінки збільшили, проектно-кошторисна вартість збільшилася, що все збільшилося і все погано, погано і погано, — зазначив прем'єр. — Забувають лише одну річ — стадіон почав будуватися без проектно-кошторисної документації. Так про яку вартість можна говорити?»

Також Азаров у черговий раз розкритикував дії попередньої влади з підготовки чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Зокрема, він розкритикував підготовку стадіону, зазначивши, що коли в якості прем'єра вперше відвідав НСК «Олімпійський», то жахнувся.

Крім того він піддав критиці підготовку попередньою владою стадіону у Львові.

«Стадіон у Львові був поле, жодної палі не було забито, — підкреслив він. — І на це поле із завидною періодичністю виїжджали колишній прем'єр-міністр, колишній Президент. Кілька разів телевізійна картинка показувала, як вони по цьому полю ходять. Я тоді дивувався, чого вони туди їздять?»

Прем'єр зазначив, що відвідав стадіон у Львові єдиний раз, тоді, коли він вже був побудований. З його слів, свого часу ні в кого не було сумнівів, що якби не було вжито рішучих дій, то ЧЄ-2012 з футболу в Україні не було б.

Як повідомлялося раніше, в серпні 2011 року Кабінет Міністрів збільшив вартість робіт з будівництва та обладнанням функціональних зон і схем планування пішохідно-транспортних шляхів з розміщенням автостоянок та об'єктів обслуговування на територіях, прилеглих до Національного спортивного комплексу «Олімпійський» у Києві на 40,22 млн до 362,22 млн гривень.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути