chrome firefox opera safari iexplorer

Парламент дозволить грати лише у державні лотереї

10 лютого 2012 о 15:42

Верховна Рада України прийняла сьогодні за основу (у першому читанні) проект закону «Про державні лотереї в Україні» (реєстр. № 8652).

Цим законопроектом передбачається розглядати лотерейну діяльність як монопольну діяльність держави на запровадження лотерей, змістом якої є заборона запровадження та проведення на території України усіх лотерей, крім державних, які проводяться операторами лотерей, що одержали право на їх проведення у порядку, визначеному законом, та обмеження конкуренції між діючими операторами лотерей.

Проектом закону передбачається, що організаторами лотерей виступають виключно Кабінет Міністрів України та спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань державного регулювання лотерейної діяльності в Україні, які приймають рішення про проведення конкурсу, лотерей та ведуть єдиний реєстр лотерей.

Автори законопроекту пропонують, щоб сплачені операторами лотерей у вигляді цільових відрахувань від проведення лотерей, спрямовувалися до спеціального фонду відповідного бюджету. А кошти спеціального фонду відповідного бюджету використовуються для фінансування культури, спорту, туризму та пам’яток старовини.

Окрім того, планується так організувати ринок лотерей, коли основною метою державного регулювання є не збільшення попиту населення на гру, а навпаки, обмеження гри, задоволення мінімального попиту на неї громадян із метою викорінення і подальшого недопущення неконтрольованого розвитку азартних ігор. Така організація лотерей є більш безпечною для населення, оскільки держава обмежує доступ до гри в лотерею незахищених верств населення, неповнолітніх.

Законопроектом закріплюється обмеження участі у грі осіб, які не досягли 18 років.

Із повним текстом законопроекту можна ознайомитися тут.

«Рідна країна»

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути