chrome firefox opera safari iexplorer

Сайт EX.UA знову перестав працювати

10 лютого 2012 о 14:04

У п’ятницю, 10 лютого, знову перестав працювати сайт популярного файлобмінника EX.UA. Раніше можна було зайти на його сайт, але більшість файлів були не відновлені і не доступні для скачування.

Вчора «Майкрософт України» поскаржилася на те, що на EX.UA знову з’явилися піратські копії продукції Microsoft. У компанії звернулася до адміністрації EX.UA з проханням видалити з ресурсу піратські копії своїх продуктів, пише «Дело».

«На сайті EX.UA після відновлення його роботи знову з’явилися неліцензійні копії програмного забезпечення виробництва Microsoft Численні заяви представників EX.UA про співпрацю з правовласниками дали нам підстави вважати, що сайт буде самостійно боротися з порушеннями закону на своїх серверах», – відзначається в прес-релізі компанії.

На думку «Майкрософт Україна», адміністрація порталу повинна вживати заходів для попередження появи незаконного контенту.

Сьогодні ж адміністрація EX.UA на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook написала, що вчорашня заява представників компанії «Майкрософт Україна» про продовження розповсюдження нелегального контенту більше схоже на маніпуляції.

«Вчора Microsoft Україна розповсюдила прес-реліз, в якому звинувачує адміністрацію ресурсу EX.UA в бездіяльності, а саме використовує наступне формулювання «адміністрація порталу не вживає жодних заходів для Запобігання появі незаконного контенту». Дії Microsoft Україна викликають питання про те чи дійсно Microsoft Україна зацікавлена ​​у співпраці або ж намагається маніпулювати ситуацією. Адміністрація ресурсу здивована такою позицією компанії, до питань і прохань якої протягом усього періоду співпраці була дуже уважна», – йдеться в повідомленні адміністрації файлообмінника EX.UA.

Раніше адвокат EX.UA розповів, що багато чиновників використовували закриття файлообмінника в свою користь, при цьому не змінюючи ситуації навколо інциденту

Нагадаємо, за даними управління зі зв’язків з громадськістю МВС, під час обшуків в офісі і дата-центрах веб-ресурсу оперативники вилучили 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більше 6000 терабайт. При цьому міністерство називало «Майкрософт Україна», в числі компаній, за зверненням яких було порушено кримінальну справу стосовно ЕХ.UA. «Майкрософт Україна» згодом заперечував свою причетність до порушення справи.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути