chrome firefox opera safari iexplorer

Штрафи за порушення дорожніх правил знову підвищили

23 лютого 2012 о 14:14

За ненадання переваги в русі маршрутним транспортним засобам на дорозі водіїв штрафуватимуть на 510-680 грн, тоді як раніше покарання складало 425-510 грн.

Аналогічний штраф будуть виписувати за порушення правил руху і зупинки на смузі для громадського транспорту.

Закон вступає в силу з наступного дня після опублікування. Нагадаємо, ще в січні поточного року народні депутати Юрій Кармазін та Юрій Ганущак пропонували уніфікувати штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Згідно з документом, пропонується прибрати так звані «вилки» — коли за одне і те ж порушення можна накласти як максимальний штраф, так і мінімальний. Депутати пропонували лишити лише мінімальні санкції.

«Такі „вилки“ переросли у хабарництво, коли співробітник ДАІ спочатку погрожує виписати максимальний штраф за правопорушення, потім погоджується на меншу суму, а різницю кладе у свою кишеню», — пояснив Юрій Кармазін.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути