chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві виявили неіснуючу вулицю з житловим будинком

24 лютого 2012 о 14:17

В Києві виявили юридично неіснуючу вулицю Липовецьку та будинок-міраж на ній. Зазначений житловий будинок має табличку зовсім з іншим номером і назвою вулиці — вул. Житкова, 7 А в Шевченківському районі м. Києва (Сирець), а його жителі мають прописку на вул. Липовецька, 7.

Розібрались у цій проблемі за зверненням жителів зазначеного будинку намагалась комісія Київради з питань культури та туризму на чолі з головою Олександром Бригинцем, повідомляє прес-служба депутата.

Депутат розповів, що зазначений будинок був збудований, коли вулицю лише планували і, певно, передбачали назвати вул. Липовецька. Тож землю під будинок у 1957 році виділили на адресу: вул. Липовецька, 7 і прописку жителям теж дали за цією адресою.

Згодом вулицю найменовують не вулицею Липовецькою, а вул. Житкова і всі інші будинки цієї вулиці отримують прописку по вул. Житкова, а на згаданий будинок просто вішають табличку Житкова, 7 А.

Таким чином, повноцінно не існують ані будинок на вул. Липовецька, 7, ані будинок за адресою Житкова, 7 А. Оскільки в різних документах вони зазначаються так, що створює неймовірні проблеми для жителів цього будинку.

«Кияни звернулися до комісії з проханням надати їм документи про перейменування вул. Липовецька, у вул. Житкова, що одразу вирішило б всі проблеми жителів. Але ми не можемо надати таких документів, адже вул. Липовецька юридично ніколи не існувала», — пояснив О . Бригинець.

Голова комісії бачить вирішення ситуації таким способом – надати жителям документи, про те, що будинок по вул. Липовецька, 7 і Житкова, 7А – це один і той самий будинок.

«Сподіваюсь комунальні служби зможуть підготувати ці документи, що вирішило б всі юридичні проблеми навколо цього будинку. Якщо міська бюрократична машина не знайде можливості підготувати такі документи, то ми звернемося до Прокуратури, щоб в судовому порядку встановити тотожність цих будинків, або підготуємо спеціальне рішення Київради, яке унормує цю ситуацію», — запевнив О. Бригинець.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути