chrome firefox opera safari iexplorer

У Закарпатті відкрився новий оздоровчий комплекс європейського рівня

24 лютого 2012 о 16:36

У живописному куточку Закарпаття, у містечку Берегове нещодавно відкрився новий сучасний оздоровчий комплекс «Жайворонок».

На весь пострадянський простір це місто прославилося унікальними термальними лікувальними водами високої мінералізації (аналоги відповідної води є лише в чотирьох куточках світу – Сахалін, Нова Зеландія, Ісландія і Береговщина).

За часи Радянського Союзу на території Береговського родовища термальних вод були розроблені і досліджені кілька свердловин. Нещодавно на одній із цих свердловин і збудували оздоровчий комплекс «Жайворонок» із сучасним термальним басейном закритого типу європейського рівня.

До складу комплексу входять:

Готель

Готель із сучасними номерами європейського рівня (у кожному номері – кондиціонер, кабельне телебачення, санвузол з душовою кабіною або ванною. Цілодобове водопостачання із власної свердловини, воду з якої можна пити з будь-якого краника на території комплексу). У готелі наявні номери різних категорій.

Також у холі готелю є кафе, де вам зможуть запропонувати солодощі, соки, чай, каву та інші напої.

Автомобілі відвідувачів перебувають під надійною охороною на території готелю.

Ресторан

У східній частині комплексу знаходиться ресторан, до якого веде доріжка із двохсотрічними карпатськими тисами, що занесені до Червоної книги, а також декоративний водоспад, що бере свій початок в одному з трьох джерел на території комплексу.

В меню ресторану переважають традиційні страви, характерні для закарпатського багатонаціонального краю. Тут можна скуштувати такі унікальні страви, як бограч, боб-гуляш, банош, риба гарячого копчення та великий асортимент страв, приготований на мангалі.

Термальний басейн

Термальний басейн закритого типу європейського рівня з температурою води у 31-33 градуси.

В басейні є також гідромасаж, гейзер та два водоспади. В окремому куточку обладнане джакузі з температурою води у 42-45 градусів.

В одному приміщенні із термальним басейном знаходяться також фінська сауна, турецька баня, масажні кабінети.

Соляна кімната

Окрім того, поправити здоров’я допоможе соляна кімната, або галокамера.

Головним лікувальним компонентом галокамери є сухе повітря, насичене негативно зарядженими іонами хлориду натрію, очищене від вірусів, мікробів і алергенів.

Сіль поглинає атмосферну вологу і підтримує асептичні умови середовища – повітря у галокамері є стерильним.

Винний льох

Зважаючи на те, що Берегове здавна славиться своїми виноробськими традиціями, комплекс «Жайворонок» може запропонувати унікальний дегустаційний зал, а також винний льох, де можна буде продегустувати відомі вже далеко за межами Закарпаття місцеві вина, скуштувати копчені закуски до них.

Винний льох «Жайворонка» вирубаний у скелі гори ще в XVI столітті, його довжина складає 50 метрів. В кінці льоху знаходиться одне з трьох джерел оздоровчого комплексу з криштально чистою водою.

Оздоровчий комплекс «Жайворонок» знаходиться за адресою: Україна, Закарпатська обл., 90202, м. Берегове, вул.Шевченка, 112.

Контактні телефони: (03141) 4-34-07, (095) 305-42-61 (менеджер готелю), (050) 519-82-60 (оздоровчі послуги).

Сайт комплексу: http://zhayvoronok.net  Тут можна ознайомитись із цінами на послуги комплексу, знайти карту проїзду, переглянути фотографії тощо.

Довідка

Місто Берегове — місто обласного підпорядкування у Закарпатській області, районний центр Берегівського району. Розташоване за 70 км на південний схід від Ужгорода і близько 5 км від перетину кордону з Угорщиною.

Берегове славиться своїми виноробськими традиціями. В околицях міста розвідані термальні й мінеральні води, що сприяють покращенню серцево-судинної системи та лікують хвороби шкіри.

Матеріал розміщено на правах реклами

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути